Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:55:33 GMT

هواشناسی قشم: شرق تنگه هرمز امشب مواج و متلاطم است

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۱۹۸۵

هواشناسی قشم: شرق تنگه هرمز امشب مواج و متلاطم است

محمد کاملی دیرستانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توصیف پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان و جزیره قشم افزود: در روز جاری، در ساعت های صبح، وضعیت جوی نسبتا پایدار و در ساعت های بعدازظهر و اوایل شب در برخی نقاط استان هرمزگان ناپایداری وضعیت جوی مورد انتظار است.

وی ادامه داد: پدیده غالب هواشناسی در ساعت های صبح در سواحل خلیج فارس مه رقیق صبحگاهی و در طول روز غبار محلی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره هواشناسی جزیره قشم توضیح داد: با فعالیت سامانه مونسون، در ساعت های بعد ازظهر و اوایل شب، با رشد ابرهای همرفتی، در ارتفاعات استان هرمزگان و برخی نقاط دریایی، رگبار پراکنده باران، رعد و برق و افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده بنابر این، توصیه می شود، با توجه به احتمال سیلابی شدن رودخانه ها در ساعت های بعدازظهر، از قرارگیری در حریم رودخانه های فصلی، به ویژه در منطقه بشاگرد خودداری شود.

کاملی دیرستانی اضافه کرد: با تاثیر وزش بادهای ۱۲۰ روزه در جنوب شرق کشور، در برخی نقاط شرقی و شمالی استان هرمزگان، افزایش سرعت وزش باد، با احتمال شکل گیری گرد و غبار رقیق دور از انتظار نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه دریا در ساعت های صبح تا ظهر امروز - پنجشنبه - با وزش بادهای شرقی تا جنوب شرقی (در محدوده ۳۰ کیلومتر بر ساعت)، کمی مواج خواهد بود، گفت: در ساعت های ابتدایی شب نیز شرق تنگه هرمز و بخش هایی از دریای عمان با افزایش سرعت وزش بادهای جنوب شرقی (در محدوده ۳۶ کیلومتر بر ساعت) نسبتا مواج خواهد شد از این رو توصیه می شود رفت و آمد شناورهای سبک و صیادی با احتیاط صورت پذیرد.

رییس اداره هواشناسی جزیره قشم افزود: به لحاظ دمایی، طی امروز و فردا، موقتا افزایش ۱ تا ۲ درجه ای دما پیش بینی می شود، لیکن طی روزهای ابتدایی هفته ی آینده از شدت گرما کاسته خواهد شد.

وی بیشینه دما و رطوبت را در ایستگاه هواشناسی (فرودگاه قشم) ۳۹ درجه و ۹۰ درصد و شهر قشم را ۳۷ و  ۸۰ درصد اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، تنگه هرمز، آبراهی است بین استان هرمزگان در ایران و استان مسندم در کشور عمان که دریای عمان را به خلیج فارس پیوند می‌دهد.

این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی در جهان به شمار می‌آید.

طول این آبراه ۱۵۸ تا ۱۶۷ کیلومتر و عرض آن از بندرعباس تا راس شوریطه در عمان بین ۳۹ تا ۹۶ کیلومتر می‌باشد.  

ژرفای تنگه هرمز از خلیج فارس بیشتر است و به دلیل شیب تند کف آن از قسمت شمال به جنوب متغیر است، به طوری که در نزدیکی جزیره لارک، در حدود ۳۶ متر و در ساحل جنوبی و در نزدیکی شبه جزیره مسندم در کشور عمان به بیش از ۱۰۰ متر می‌رسد.

در حالی که حداکثر عمق آب در خلیج فارس ۹۰ متر است. قوس آن، رو به شمال و به طرف درون فلات ایران قرار دارد و در نتیجه بیشترین خط ساحلی آن در راستای کرانه‌های ایران قرار گرفته‌است.

تنگه هرمز دومین تنگه بین‌المللی شلوغ دنیاست. هر روز حدود ۱۶٫۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خام (برآورد ۲۰۰۶) که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط کشتی‌های نفت‌کش و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است.

حدود ۶۸ درصد ذخایر شناخته‌شده نفت و گاز طبیعی دنیا در خلیج فارس قرار دارد و امنیت تنگه هرمز نقش کلیدی در تأمین بی‌وقفه انرژی دنیا دارد.

باریک‌ترین بخش تنگه هرمز ۲۱ مایل دریایی (۳۹ کیلومتر) عرض دارد. این بخش به دو قسمت تقسیم می‌شود که از ساحل ایران تا ۱۰٫۵ مایل جزء آب‌های سرزمینی ایران بوده و ۱۰٫۵ مایل باقی‌مانده جزء آب‌های سرزمینی عمان محسوب می‌شود. تمام کشتی‌های عبوری باید از آب‌های سرزمینی ایران یا عمان عبور کنند.

جزیره قشم با مساحتی معادل هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره‌ خلیج فارس شناخته می شود.

این جزیره زیبا تا ساحل بندرعباس حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و دارای طول جغرافیایی ۸۸/۵۵ درجه و عرض جغرافیایی ۸۹/۲۹ درجه می باشد.

برچسب‌ها دریای عمان سازمان هواشناسی كشور سازمان بنادر و دریانوردی سامانه مونسون قشم تنگه هرمز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دریای عمان سازمان هواشناسی كشور سازمان بنادر و دریانوردی دریای عمان سازمان هواشناسی كشور سازمان بنادر و دریانوردی سامانه مونسون قشم تنگه هرمز استان هرمزگان خلیج فارس تنگه هرمز جزیره قشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخچه مدل‌های AMG بلک سریز، وحشی‌ترین خودروهای تاریخ مرسدس (+عکس)

تقریباً هر خودروسازی که در بخش مدل‌های پرفورمنس بالا فعال است، معمولاً هرازگاهی اقدام به ارائهٔ مدل‌های خاصی می‌کند تا نقطهٔ اوج توانایی‌های مهندسی خود را نشان دهد.

به گزارش پدال، این‌ها وحشی‌ترین و قوی‌ترین نسخه از خودروهای خاص هستند که بشدت تیونینگ شده و نشان می‌دهند هنگام برداشتن افسارها چه اتفاقی خواهد افتاد. در مرسدس بنز طی ۲۰ سال گذشته این وظیفه بر عهدهٔ مدل‌های بلک سریز بوده است. این یک باشگاه VIP بسیار اختصاصی و تولید محدود است که تنها تعداد انگشت‌شماری از خودروهای مرسدس اجازهٔ پیوستن به آن را داشته‌اند.

ریشه‌های بلک سریز

در سال ۲۰۰۶ مرسدس با بخش AMG خود در یک دوراهی قرار گرفته بود. بازوی پرفورمنس مرسدس در آن زمان بیشتر روی افرایش قدرت هر مدلی از مرسدس که مناسب می‌دید تمرکز داشت.

بااین‌حال، تعداد اندکی از این خودروها می‌توانستند هندلینگی در حد خودروهایی مثل پورشه ۹۱۱ یا حتی شورلت کوروت را ارائه کنند اما زمانی که AMG کار روی ساخت خودروهای مسابقه‌ای کارخانه‌ای برای شرکت در رویدادی بنام «تجربهٔ نهایی آسیا» را آغاز کرد، شرایط متفاوت شد.

در این فرایند بسیاری از تجهیزات جانبی و رفاهی که در خودروهای جاده‌ای وجود داشت حذف می‌شد. نتیجهٔ نهایی، ساخت SLK55 Tracksport بود که به پایه‌ای برای اولین مدل بلک سریز تبدیل شد.

مرسدس بنز SLK55 AMG بلک سریز سال ۲۰۰۶

SLK55 بلک سریز ویژگی‌های پیست محور Tracksport را با قابلیت رانندگی روزانه و قوانین ایمنی مدرن ترکیب کرد. در این خودرو رول کیج و باک سوخت بزرگ‌تر که در صندوق‌عقب نسخهٔ مسابقه‌ای وجود داشت حذف شدند اما سقف ثابت فیبر کربنی، گلگیرهای بزرگ‌تر و رینگ‌های سبک‌وزن ۱۹ اینچی ترک‌اسپرت همچنان حفظ شده بودند.

خروجی پیشرانهٔ ۵.۵ لیتری V8 استاندارد SLK55 نیز به لطف سیستم سوپاپ پیشرفته‌تر و بهبود سیستم ورود هوا و اگزوز، به ۴۰۰ اسب بخار قدرت و ۵۲۰ نیوتن متر گشتاور افزایش پیدا کرد.

این ماشین با گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک و سیستم تعلیق با قابلیت تنظیم ارتفاع، ظرف ۴.۵ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسید و می‌توانست به حداکثر سرعت ۲۷۸ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. از SLK55 بلک سریز تنها ۱۲۰ دستگاه ساخته شد که هیچ‌کدام در آمریکا عرضه نشدند.

مرسدس بنز CLK63 AMG بلک سریز سال ۲۰۰۸

مدل بعدی بلک سریز بازهم بر پایه مسابقات شکل گرفت اما نه به روش قبلی زیرا این بار AMG از خودروی ایمنی فرمول یک الهام گرفت. نتیجه خلق CLK63 بلک سریز در سال ۲۰۰۸ بود که در ۷۰۰ دستگاه ساخته شد. این ماشین در ظاهر با گلگیرهای برجسته‌ای که به خودروهای مسابقه‌ای DTM مرسدس شباهت داشت، به‌خوبی ذات پیست محور خود را نشان می‌داد.

CLK63 بلک سریز از رینگ‌های ۱۹ اینچی فورج‌کاری شده، ترمزهای ۱۴ اینچی در جلو و ۱۳ اینچی در عقب و سیستم تعلیق SLK بهره می‌برد و هرچند خبری از سقف فیبر کربنی نبود اما خریداران می‌توانستند این ماده را در تریم داخلی خودرو بینند. زیر کاپوت خودرو همان نیروگاه آتشین ۶.۲ لیتری CLK63 معمولی قرار داشت اما AMG دوباره این موتور را به باشگاه پرورش اندام فرستاد تا به منیفولد هوای دوگانه و سیستم اگزوز جدید مجهز شود.

به لطف این کار، قدرت موتور به ۵۰۰ اسب بخار رسید که در کنار گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک، بلک سریز را ظرف ۴.۳ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رساند.

مرسدس بنز SL65 AMG بلک سریز سال ۲۰۰۸

بلک سریز با SL65 توانست واقعاً خود را مطرح کند زیرا در این ماشین، چیزی که زیر کاپوت قرار داشت به سطح کاملاً جدیدی ارتقاء پیدا کرد. در بلک سریز، موتور ۶ لیتری V12 نسخهٔ استاندارد SL65 به توربوشارژرهای جدید، اینترکولر بزرگ‌تر و سیستم اگزوز اختصاصی مجهز شد.

نتیجهٔ نهایی، اعداد وحشتناک ۶۷۰ اسب بخار قدرت و ۱۰۰۰ نیوتن متر گشتاور بود که فقط توسط گیربکس قدیمی‌تر پنج سرعته اتوماتیک قابل‌تحمل بودند. با این نیروی عظیم، بلک سریز در کمتر از ۴ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسید و به حداکثر سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت دست میافت.

ویژگی‌های منحصربه‌فرد این ماشین اما فقط در پیشرانه خلاصه نمی‌شد و در بدنه هم تغییراتی ایجاد شد. مهم‌ترین تغییر، حذف سقف بازشو و جایگزینی با سقف ثابت بود که گلگیرهای عریض‌تر و اسپویلر عقب هم آن را همراهی می‌کردند. دیفرانسیل لغزش محدود و تعلیق قابل تنظیم هم تکمیل‌کنندهٔ ویژگی‌های این بلک سریز بودند که تنها ۳۵۰ دستگاه از آن ساخته شد.

مرسدس بنز C63 AMG بلک سریز سال ۲۰۱۲

بلک سریز در سال ۲۰۱۲ به C کلاس کوپه رسید و اکثر ویژگی‌هایی که برای طرفداران این سری آشنا بود مثل بدنهٔ عریض، رینگ‌های فورج‌کاری شده و سیستم تعلیق قابل تنظیم را به نمایش گذاشت. زیر کاپوت C63 بلک سریز همان پیشرانهٔ آشنای ۶.۲ لیتری V8 قرار داشت که ۵۱۷ اسب بخار قدرت و ۶۲۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کرد که توسط همان گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک به چرخ‌های عقب منتقل می‌شد.

البته در خانوادهٔ C63، نسخه‌ای غیر از بلک سریز با نام Development Package هم با ۳۰ اسب بخار قدرت کمتر وجود داشت که از بسیاری قطعات داخلی مشابه SLS استفاده می‌کرد. برای بلک سریز اما پکیج‌های پیست و آیرودینامیک هم قابل سفارش بود تا کمک کند خودرو ظرف ۴ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت برسد. از C63 بلک سریز ۸۰۰ دستگاه ساخته شد.

مرسدس بنز SLS AMG بلک سریز سال ۲۰۱۴

SLS AMG به‌خودی‌خود پیش از ارائهٔ نسخهٔ بلک سریز، یک سوپراسپرت سریع و قدرتمند بود. به همین دلیل، AMG توسعهٔ نسخهٔ بلک سریز را با کاهش بیش از ۷۰ کیلوگرمی وزن از طریق جایگزینی قطعات مختلف با فیبر کربن آغاز کرد.

گام بعدی افزودن ۴۰ اسب بخار قدرت به خروجی موتور ۶.۲ لیتری V8 بود که قدرت نهایی را به ۶۳۰ اسب بخار در کنار ۶۳۵ نیوتن متر گشتاور رساند. این موتور همچنین ردلاین بالاتری هم داشت. از سوی دیگر، سیستم تعلیق آن‌قدر سفت شده بود که فقط روی آسفالت پیست امکان استفاده داشت.

گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک نیز به‌سرعت دنده‌ها را تعویض می‌کرد تا خودرو بتواند ظرف حدود ۳ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت برسد و به حداکثر سرعت ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت دست یابد. از SLS AMG بلک سریز ۳۵۰ دستگاه ساخته شد.

مرسدس AMG GT بلک سریز سال ۲۰۲۱

AMG GT که جانشین SLS محسوب می‌شد، درهای گالوینگ را با نمونه‌های معمولی جایگزین و ظاهری ساده‌تر پیدا کرد. در این خودرو همچنین قدرت موتور هم از SLS کمتر بود اما نسخهٔ بلک سریز که در سال ۲۰۲۱ معرفی و در ۱۷۰۰ دستگاه ساخته شد، همه‌چیز را تغییر داد.

AMG GT بلک سریز در زمانی ساخته شد که رکورد پیست نوربرگ‌رینگ برای خودروسازان بسیار اهمیت داشت. به همین دلیل، بلک سریز جدید مرسدس روی شکستن این رکورد تمرکز داشت و موفق شد این کار را انجام دهد. اصلی‌ترین عامل این موفقیت، نسخه‌ای بسیار بازطراحی شده از موتور ۴ لیتری V8 توئین توربوی AMG GT با میل بادامک جدید، میل‌لنگ تخت و سیستم اگزوز اختصاصی بود.

این موتور با تولید ۷۳۰ اسب بخار قدرت و ۸۰۰ نیوتن متر گشتاور، AMG GT را به قوی‌ترین بلک سریز تاریخ تبدیل کرد. AMG همچنین با استفادهٔ گسترده از فیبر کربن، تا حد امکان وزن GT را کم کرد. به لطف این ویژگی‌ها، AMG GT بلک سریز در کمتر از ۳ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسید و به حداکثر سرعت ۳۲۵ کیلومتر بر ساعت دست میافت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تاریخچه مدل‌های AMG بلک سریز، وحشی‌ترین خودروهای تاریخ مرسدس (+عکس)
  • قسمت اول «مهربان» امشب ساعت ۱۹ از خبرگزاری مهر منتشر می‌شود.
  • ببینید | اولین واکنش دولت رئیسی به خبر فروش خاک جزیره هرمز
  • افزایش سرعت سیر قطارهای باری راه آهن جنوب
  • احتمال وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر/ سواحل متلاطم است
  • شبکه آبرسانی جزیره هرمز نوسازی می‌شود
  • مواج شدن دریا از امشب در خلیج فارس با وزش باد‌های جنوب غربی
  • سواحل استان بوشهر مواج و متلاطم است
  • حل مسائل نرم افزاری و سخت افزاری هرمز اولویت مدیران دولتی است
  • فعالیت سامانه بارشی در استان بوشهر/ دریا متلاطم است